építészeti látványterv
06
jún

Az építészeti látványtervezésről röviden

Az építészeti látványtervezés a tervezés folyamatának szerves része, hiszen a műszaki rajzok a szakembereknek, a látványtervek pedig a beruházóknak, építtetőknek, illetve a későbbi tulajdonosoknak mutatják be az épületet.

Az építészeti látványtervezés lényege, hogy a tervezett épületet úgy lehessen bemutatni, hogy az a leendő környezetét is megjelenítse, így leképezve a későbbi megjelenését. Az építészeti látványterv ugyanis kész állapotában jeleníti meg az épületet, így segít az építtetőnek elképzelni, hogy a tervezett építmény hogyan fog illeszkedni a környezetébe. A modern technikai megoldásoknak köszönhetően gyakorlatilag realisztikus látványtervek készülhetnek a még nem is létező épületről és a környezetéről.

Építészeti látványterv többnyire állókép formájában készül, ám az utóbbi időben a videók is egyre népszerűbbek, sőt, létezik olyan lehetőség is, amikor a megrendelő maga irányítja a nézőpontot, és nem egy előre elkészített útvonalat jár be az épület körül – ez utóbbit úgy érdemes elképzelni, mint egy videójátékot. Ugyan az építészeti látványtervezés első sorban az épület külsejére fókuszál, ám ugyanez a technológia képes a belső tereket is megmutatni, mégpedig úgy, hogy közben a külső környezet is látható. Ez már főleg a későbbi tulajdonosok számára lehet fontos, hiszen ők fogják használni az épületet, de az építtetőnek is lehetőséget biztosít arra, hogy a látottak alapján változtatásokat kérjen az építészmérnöktől.

Amennyiben építészeti látványtervre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Cégünk nagy tapasztalattal végzi az építészeti látványtervezést, de a belsőépítészeti látványtervekkel kapcsolatban is számíthat a szakértelmünkre. Bármilyen típusú építményről van szó, a lehető leginkább valósághű ábrázolásra törekszünk, így garantáltan elégedett lesz a végeredménnyel.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szeretne bennünket megbízni az építészeti látványterv elkészítésével, tekintse meg referenciáinkat, majd vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!